×

De Aanpak Begeleidingsethiek faciliteert een dialoog met verschillende betrokkenen over de toepassing van een concrete technologie in een specifieke context. Gezamenlijk komen ze tot concrete handelingsopties met betrekking tot het ontwerp van de technologie, de omgang daarmee en de inbedding in de organisatie. De aanpak is veelvuldig met succes toegepast.

Wanneer zet ik een sessie begeleidingsethiek in?

Het kan voorafgaand, maar ook tijdens het implementatieproces, maar ook erna omdat de dynamiek tussen technologie en organisatie gaande blijft. Organisaties beginnen vaak met één sessie, maar zien ook het belang bij meerdere onderdelen, in meerdere fasen of bij verschillende technologieën. Het wordt dan een vanzelfsprekend onderdeel van het toepassen van technologie.

Wat moet ik weten als een workshop begeleidingsethiek wil houden?

Vanuit de moderatorenpool van ECP helpen we je een moderator te vinden die past bij jouw casus. Samen met de moderator bereid je de sessie voor:

  • Wat is de casus (technologische toepassing) waar de workshop over gaat?
  • Bepalen van de expert, de sponsor en de deelnemers
  • Opstellen plan van aanpak voor de sessie
  • Uitnodiging, keuze voor online- of offline

Een standaardsessie duurt een dagdeel. Bij het afnemen van een sessie is de voorbereiding, het modereren van de sessie en een verslag van moderator en een co-moderator inbegrepen. We sluiten af met een gesprek met terugblik en vooruitblik.

De Aanpak Begeleidingsethiek wordt gedragen door een learning community. We publiceren de verslagen van sessies op onze website om kennis en ervaringen te delen. In overleg kan hiervan afgeweken worden. De workshop begeleidingsethiek is vaak gehouden in verschillende contexten en altijd tot grote tevredenheid. Bekijk ook de cases.

Wilt u meer informatie over een sessie? U kunt contact opnemen met Edwin Borst, secretaris, via edwin.borst@ecp.nl of onderstaand contactformulier invullen.