×

Op 14 februari organiseerde Kennisplatform EVB+ samen met ECP een sessie Begeleidingsethiek rondom de Biofeedback sense-it app.

Kennisplatform EVB+ is een platform dat kennis en expertise deelt rondom mensen met een Ernstige Verstandelijke Beperking en Moeilijk verstaanbaar gedrag (EVB+). Mensen met EVB+ hebben beperkte verstandelijke en communicatieve vermogens en hebben in hun leven intensieve hulp en begeleiding nodig van de mensen om hen heen. Bevlogen en vakkundige begeleiders, familie en andere betrokkenen zetten zich dagelijks voor hen in, ondanks én dankzij de complexiteit. De praktijk leert dat dit een blijvende zoektocht is waarin je met vallen en opstaan samen op weg bent.

Deze sessie Begeleidingsethiek sluit aan op het onderzoek ‘EVB+ in beeld!’. In dit onderzoek wordt gekeken naar de inzet van biofeedback in de zorg voor mensen met EVB+. De Sense-it app kan helpen bij het vroegtijdig opmerken van oplopende spanning bij de drager. De app maakt gebruik van een telefoon en een horloge die aan elkaar gekoppeld zijn. Het horloge meet de hartslag en stuurt de informatie door naar de app op je telefoon. Zodra het horloge meet dat de hartslag oploopt, krijg de gebruiker een waarschuwing.

Het hele verslag is hier terug te lezen.