×

Digitalisering van de zorg biedt veel voordelen, maar vinden we álle effecten ervan wenselijk? Hoe gaan we bijvoorbeeld verantwoord om met data van burgers? Hoe benutten we de kansen van digitaal monitoren en voorkomen we dat mensen buiten de boot vallen? En hoe houden we de menselijke maat in het oog bij het gebruik van domotica? Ethische vragen waar je als zorgverlener, bestuurder, zorgmanager, ICT-professional, CMIO, CNIO of patiëntvertegenwoordiger mee te maken kan krijgen.

Regionale samenwerkingsorganisaties Connect4Care en Sleutelnet organiseren de Werkconferentie Ethiek & Digitalisering in de zorg om antwoorden op deze ethische vragen te vinden op donderdag 2 juni van 14.00-17.00 uur. Ook begeleidingsethiek komt aan bod. Peter-Paul Verbeek en Daniel Tijink laten zien hoe begeleidingsethiek werkt en tot concrete handvatten leidt om technologie op een ethisch verantwoorde manier toe te passen.

De conferentie vindt plaats in het Auditorium van Zorg en Zekerheid in Leiden. Voor meer informatie over het programma en aanmelden, bezoek de eventbrite site van de werkconferentie.