×

U bent van harte uitgenodigd voor de ECP Deelnemersspecial Ethiek en digitalisering – ‘De ethische kracht van de praktijk’. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 18 januari van 14.30 tot 18.00 uur in Beeld en Geluid, Zeestraat 82 in Den Haag.

Wat betekent praktische wijsheid in onze digitaliserende samenleving? De term werd als eerste gemunt door Aristoteles. Hij vond het de hoogste vorm van kennis, omdat het ook moraal in zich draagt. Tijdens deze ECP Deelnemersspecial gaan we in op wat praktische wijsheid betekent voor vragen over ethiek en digitalisering in deze tijd.

Drie interessante sprekers die zich dagelijks bezighouden met deze vragen, geven deze middag een presentatie. U krijgt hun visie te horen, maar vooral hun ervaringen uit de praktijk. Kortom, veel praktische wijsheid op het podium.

Albert-Jan Kruiter is mede-oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden, dat via onderzoek en actie publieke problemen duurzaam en waardengedreven helpt oplossen. Hij is mede-auteur van het boek ‘Doen wat goed is, pleidooi voor praktische wijsheid in het sociaal domein’.

Rudy van Belkom is directeur van de Stichting Toekomstbeeld van Techniek (STT). Hij maakte voor de laatste verkiezingen een kieswijzer technologie. Nog geen jaar geleden kwam zijn boek ‘Alive and clicking‘ uit, waarin hij schrijft over de invloed van digitalisering op onze democratie en verrast vaststelt dat die zeker niet alleen negatief is.

Daniël Tijink is MT-lid bij ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en ontwerper van de Aanpak begeleidingsethiek. Samen met techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek schreef hij daarover een Aanpak Begeleidingsethiek, een dialoog over technologie met handelingsperspectieven. Hij leidt vele constructieve dialogen met de betrokkenen over technologische toepassingen in verschillende sectoren.

Het definitieve programma volgt binnenkort.

Aanmelden kan via deze link