×

U-Prevent biedt interactieve evidence based risicovoorspelmodellen om voor een individuele patiënt het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten te berekenen, het op maat afstemmen van de juiste medicatie en het bepalen van effectieve leefstijlinterventies. U-Prevent helpt om een schatting te maken van het individuele effect van verschillende typen medicatie om te bepalen welk(e combinatie van) medicijn(en) voor iedere patiënt het beste is en ondersteunt de gezamenlijke besluitvorming hierover in de spreekkamer.

Stel dat je een hartziekte hebt, dan zijn er data van personen van soortgelijk geslacht, gewicht, leeftijd en mogelijk andere indicatoren, waarvan het verloop van de ziekte bekend is, ook op basis van bijvoorbeeld veranderingen in levensstijl. Zo kunnen artsen aan hun patiënten heel helder maken waar keuzes liggen en welke verwachtingen realistisch zijn.

De workshop is georganiseerd door de Patiëntenfederatie NPF en de twee partijen achter U-Prevent: UMCU en Ortec in het kader van de werkgroep zorg van de NLAIC.

Het verslag van deze workshop is hier te bekijken.